HASTANEMİZ OBEZİTE CERRAHİSİNDE 400 AMELİYATA ULAŞTI
22 Şubat 2022

Hormonal rahatsızlığı olmadığı halde kilo veremeyen, diğer tedavi yöntemlerinde başarı sağlayamamış ya da tekrar kilo almış kişilerin, sağlık durumları bozulmaya başladığında obezite cerrahisi devreye girer. Opr.Dr. Emin YILMAZ bu tarz sıkıntıları olan ve bir türlü kilo veremeyen değerli hastalarımıza uyguladığı başarılı ameliyatlarla umut ışığı olmaya devam ediyor. Son 3 yılda Opr.Dr. Emin YILMAZ ve ekibi 400 den fazla obezite hastasını başarılı bir şekilde opere ederek sağlıklarına kavuşmalarını sağlamıştır. Obezite hastaları verilen bu hizmetten çok memnun olduklarını daha sağlıklı bir yaşam sunulduğunu dile getirerek başta, 25 Aralık Devlet Hastanesi idaresine ve Opr.Dr. Emin YILMAZ'a sonsuz teşekkürlerini iletti.


Obezite Cerrahisi Nedir?

Obez hastalarının kilo vermelerine yardımcı olmak amaçlı gıda alımlarının veya besin emilimlerinin ya da her ikisinin birden azaltılması amacıyla sindirim sistemlerine cerrahi müdahalede bulunulmasına “obezite cerrahisi” ya da “bariatrik cerrahi” denilmektedir.

Obezite cerrahisinin kilo verme konusunda kesin ve kalıcı bir etki sağlaması için kişinin önemli bir operasyon geçirdiğinin bilincinde olması, ameliyat sonrasında beslenmesine ve egzersizlerine devam etmesi gerekir.

Obezite cerrahisi ile tedavi olan hastaların kilo verme hızları çok yüksektir ancak kilonun korunması için kişinin yaşam tarzını kalıcı olarak değiştirmesi ameliyatlardan sonraki dönem için de oldukça önemlidir. 

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte obezite cerrahisi alanında önemli gelişmeler olmuştur. Kapalı yani laparoskopik yöntemle yapılan obezite ameliyatları sonrası hasta kısa zamanda iyileşir ve günlük hayatına kolaylıkla geri dönebilir.

Ameliyat sürecinin kolaylaşması ve ameliyat sonrası risklerin azalması obezite tedavisinde cerrahi yöntemlerin tercih edilme oranını arttırmıştır. Üstelik başarılı bir obezite cerrahisi sonrasında hastanın yaşadığı, obeziteden kaynaklanan sağlık problemlerinden de kurtulmak mümkündür.

Obezite; uyku apnesi, yüksek tansiyon, solunum bozuklukları, depresyon, iktidarsızlık, insülin direnci, kolesterol yüksekliği ve felç gibi hastalıkların da oluşmasına sebep olmaktadır.