Hastanemizde 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Etkinliği

Hastanemizde enfeksiyon kontrol komitesi ve eğitim birimi tarafından  5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü” etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında yemekhane girişine stant kuruldu. Kurulan bu stantda sağlık personeline el hijyenin önemini anlatan broşürler ve kısa slayt görsel olarak sunuldu. Ayrıca enfeksiyon hemşireleri ultraviyole ışık makinası altında, el hijyeni uygulamalarını kontrol ederek etkili el yıkama ve el hijyeni değerlendirildi. Hastane personelleri bu uygulama sırasında ultraviyole ışık makinası altında ellerini incelerken keyifli ve heyecanlı dakikalar yaşadı.  5 endikasyon kuralı ve el hijyeninin önemi anlatıldı. Etkinliğe katılan hastane Başhekimi Opr.Dr.Mehmet Emin TÜRK,tüm hastane yönetimi ve hastane personelleri bu güzel etkinlikten dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.

5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Başhekimimiz Opr.Dr.Mehmet Emin TÜRK , Dünya Sağlık Örgütü tarafından 5 Mayıs gününün ‘Dünya El Hijyeni Günü’ olarak belirlendiğini anlattı. Dünya Sağlık Örgütü’nün, ‘Ellerinizi yıkayarak Hayat Kurtarın’ sloganıyla duyurduğu bugünde, özellikle sağlık çalışanlarının el hijyenine uyumunu artırmanın hedeflediğini, “Bunun yanı sıra ‘Antibiyotik Direnci İle Savaşın-Bu Sizin Ellerinizde’ sloganıyla da el hijyenine dikkat edilmesi ya da başka bir deyişle enfeksiyon kontrol önlemlerine uyulması ile antimikrobiyal direncin de önlenebileceği vurgulanmıştır. El yıkama, bilindiği üzere en kolay uygulanabilen ve en etkili enfeksiyon kontrol önlemlerinden birisidir. Sağlık çalışanlarının el hijyeni uygulamasını artırması ile sağlık bakım hizmeti veren kuruluşlarda enfeksiyonların yayılımı engellenebilecektir. Böylelikle de milyonlarca kişinin hayatı kurtulacaktır.dedi.