Hastanemiz Diyabet okulu tarafından AVM’de etkinlik

14-21 Kasım tarihleri arasında kutlanan Dünya Diyabet Haftası kapsamında Hastanemiz Diyabet Okulu tarafından düzenlenen etkinlikte vatandaşların ücretsiz şeker ölçümü yapıldı.
Sankopark AVM’de gerçekleşen etkinliğe vatandaşlardan yoğun ilgi vardı. Dünya Diyabet Haftası kapsamında diyabet okulu ekibimiz vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yaptı. Stand Açılışına Hastane Yöneticimiz Op.Dr. Mehmet Emin Türk, 25 aralık Devlet Hastanesi Diyabet okulu müdürü Dahiliye Uzmanı Dr. Ömer Arif PAMUK’un yanı sıra hastane personelleri de katıldı. Diyabetin dünyamızda ciddi bir sağlık sorunu olduğunu vurgulayan Dâhiliye Uzmanımız Ömer Arif PAMUK, 4 yılda 1000 aşan kişiye diyabet eğitimi verdiklerini ifade etti. PAMUK yaptığı açıklamada “ Günümüzde diyabet gibi ciddi bir sağlık sorunu var. Dünya Diyabet Haftası kapsamında da bugün parmak ucu kan şekeri ölçümü yapıyoruz. Böylece hem şeker kontrolü hem de yeni tanı hastaları yakalamış oluyoruz. Daha öncesinde de 4 yılda 1000 aşan kişiye diyabet eğitimi verdik ve eğitim süreçlerimiz de devam ediyor. Bugün ki etkinlikte de toplumu diyabet hakkında bilgilendirmenin yanı sıra diyabet okuluna kayıt yaptırma ve isteyenlere parmak ucu kan testi yapıyoruz. Belli değerlerin üzerinde olanları 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne yönlendirilip kontrolleri yapılıyor. Bazen yeni tanı diyabet hastaları yakalıyoruz. Hastalarımıza eğitim verip tedavilerine başlıyoruz”dedi.

"DİYABET OKULU KAYITLARIMIZ SÜRÜYOR"

Hastane Yöneticimiz Opr. Dr. M.Emin Türk ise, Diyabet Okulu'nun önemine dikkat çekerek, "Diyabet Okulu tüm diyabetlilere hastalıklarını nasıl yöneteceklerini, tedavi yöntemlerini, beslenme, egzersiz, psikolojik uyum süreci vb konular da rehber olmak amacıyla alanında uzman kişiler tarafından verilmektedir. Diyabet Okulu eğitimlerimizde 1 Dahiliye Uzmanı, 1 Psikolog, 1 Diyabet Hemşiresi ve 1 Dietisyen görev almıştır. Uzmanlarımız tarafından konular ayrıntılı bir biçimde birebir anlatılmıştır. 1,5 yıl süren ve 3'er aylık periyotlarla yapılan eğitimlerde 700 hastamıza diploma verdik. Kayıtlarımız devam ediyor. Bu ve benzeri konularda Gaziantep halkının sağlık hizmetini en kolay ve kaliteli alabilmesi için canla başla çalışan hastane yöneticimiz ve ekibine, Diyabet Okulu konusunda son derece özverili ve gönüllü çalışmalarından dolayı uzmanlarımıza ve diyabet hemşiremize teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

• DSC_0715.JPG
  • DSC_0689.JPG